Westbrook elégedetlen

Russell Westbrook katasztrofális szezont tudhat maga mögött első (és talán utolsó) szezonjában a Los Angeles Lakersnél. Nem elég, hogy az óriási elvárások után a LeBron James vezette sztárcsapat nem jutott be a rájátszásba, sok esetben az összhang teljes hiánya volt jellemző a nagy hármas játékára. A “bűnbaknak” kikiáltott Frank Vogelt a kudarc után rögtön szélnek eresztették, és nagy valószínűség szerint erre a sorsa jut Russell Westbrook is, aki jó néhány felejthetetlen pillanatot okozott a szurkolóknak, nem épp a szó pozitív értelmében. Az eladott ladbáiról, esetlen mozdulatairól és gyenge dobásairól készült videóösszeállítás bizonyára nem a legkellemesebb emléke lesz a kétszeres pontkirálynak a Larkesnél töltött idejéből.

Russell Westbrook kétségkívül az NBA egyik legjobb játékosa, de kivételes tudásából nem sokat mutatott LeBron James mellett a Lakersnél. Mikor az idény előtt a csapatnál bejelentették Russ leigazolását, sokan kétkedve fogadták a döntést, és a károgóknak ezúttal igazuk lett. Az alapszakaszt 33 győzelemmel és 49 vereséggel zárták LA-ben, amivel még a play in tornájába sem kerültek be. Ez óriási csalódás és nagy meglepetés volt a rajongóknak, akik sokkal többet vártak.

21 alkalommal játszottak együtt

A sikertelen szezonban az is jelentős szerepet játszott, hogy LeBron James, Russell Westbrook és Anthony Davis hármasa mindössze 21 meccsen lépett pályára közösen a sérülések miatt. Ez időszak alatt 11 győzelmet és 10 vereséget tudtak felmutatni, ami szintén nem igazán meggyőző teljesítmény. Nem volt tehát idejük összeszokni, és amikor sikerült is közösen játszaniuk, akkor sem működött köztük a kémia. Ennek számos oka van, és a szakértők sokféle teóriával előhozakodtak már, míg a játékosok maguk is erős nyilatkozatokkal álltak elő. Russell Westbrook például azt sérelmezte, hogy valójában sosem adtak neki esélyt arra, hogy kibontakozzon.

„Egyszerűen csak olyan ember vagyok, akiről sajnos az emberek narratívákat kreálnak, többek között arról, hogy ki vagyok, mit csinálok, miben hiszek, és ezek egyszerűen nem igazak” – fakadt ki Westbrook a szezon után. „Mindig, újra és újra bizonyítanom kell, évről évre, ami szerintem egyszerűen igazságtalan, hiszen semmi okom nincs rá, hogy ezt meg kelljen tennem. Szóval már az elején, amikor idekerültem, úgy éreztem, hogy nem kaptam tisztességes esélyt arra, hogy az legyek, akinek lennem kell ahhoz, hogy segíteni tudjak ennek a csapatnak.”

Hornets vagy Pacers?

Westbrook aztán azzal folytatta, hogy a Lakersnél mindig azt csinálta, amit kértek tőle, még akkor is fegyelmezetten beállt a sorba, amikor nem értett egyet a taktikával és a személyét érintő döntésekkel. Érezhetően sok sérelem érte az egykori MVP-t, akit a Charlotte Hornets és Indiana Pacers csapatával is szóba hoztak már az utóbbi napokban. Habár LeBron kiállt Russell mellett, nem sok esély mutatkozik rá, hogy valaha is újra egy csapatban lássuk a pályán a két nagyágyút. Ami pedig az emlékeket illeti, Westbrook nem az alábbi videós összeállításokra lesz a legbüszkébb a Lakersnél töltött idejéből.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

morant
Hatalmas mérkőzést hozott a Minny - Memphis párharc ismét, otthon nyertek Moranték elképesztően szoros végjátékban!
GSW nyert lepattano.hu
Jokic elképesztő formában játszott, de ez sem volt elég a Poole vezette GSW ellen (videó)
Két meccs után: GSW dominancia, 1-1 a Memphis-Minnesota! Melyik két csapat találkozhat a konferencia elődöntőben?
Bulls - Bucks - lepttano.hu
DeRozan ismét MVP-formában játszott, Giannisék bánták, 1-1 a párharc állása! Portis és Middleton is kiállni kényszerült sérülés miatt
Tatumék nyertek - lepattano.hu
Durant gyengén játszott, Irvinget durván kifütyülték, Tatum pedig szépen osztogatta a labdát
Irvinget megbüntették lepattano.hu
Kyrie Irvinget megbüntették, ennyit ér egy bemutatás a Celtics-fanoknak
Kikapott a Suns - lepattano.hu
Dupla bukó a Suns oldaláról, D-Book parádézott, majd lesérült!
Morant
Vissza tud-e vágni a Grizzlies, vagy lehet, hogy a Wolves mégsem előre ivott a medve bőrére?
Curry visszatért lepattano.hu
Sima meccsen nyert a 76ers, a Mavs visszavágott a Utah-nak, Curry a padról beszállva 34-et szórt
Irving bemutat - lepattano.hu
Irving: Ha azt kiabálják, hogy 'b*szódj meg', akkor ezt kapják vissza

Hirdetés