Trae Young nagyot játszott

Két meccset rendeztek az éjszaja folyamán, és ezzel lezárult a play in tornája. Nem volt szerencsés idén a 8. helyen végezni az alapszakaszban. Történt ugyanis, hogy a 8. és 9. helyezettek csatájából mind keleten, mind nyugaton a lejjebb rangsorolt, idegenben pályára lépő csapat diadalmaskodott. Azzal, hogy az LA Clippers idő előtt búcsúzott, a 2017-2018-as idény után először fordul elő, hogy Los Angeles-i csapat nélkül rendezik meg a rájátszást.

Atlanta Hawks – Cleveland Cavaliers

Összedrótozták erre a mérkőzésre az inside védekezés alapkövét a Cavsnél, vagyis Jarrett Allent. Clevelandben meglehetősen pofás kezdővel tudtak harcba szállni a PO részvételért. Garland, LeVert, Markkanen, Mobley és Allen, a padról beszállva pedig Love és Rondo rutinja nem mutat rosszul egy ilyen nagy téttel bíró összecsapáson. Meglepő módon Lauri Markkanen vezette a csapatot mind a szerzett pontok, mind pedig a lehúzott pattanók tekintetében. Garland hozta azt, amit el lehet várni tőle, közel végzett a 20 pont, 10 gólpasszos teljesítményhez. Allen ugyanakkor a pályán töltött 35 percéhez képest számokban nem sokat produkált, az első félidőben 1-2 látványosabb megmozdulással vétette észre magát.

Mobley és LeVert hozta, amit kell, de mindez csak arra volt elég, hogy a Cavs a félidei 10 pont környéki előnyét szép lassan leadja. Volt ugyan a különbség 1 pont is 1 perccel a vége előtt, de Trae a helyére tett egy tőle megszokott floatert, amivel megpecsételte a Cavs sorsát. Young egyébként gyengén kezdett, a félidőben csak 6 pontnál tartott, de gondoskodott róla, hogy a Cavs-szurkolók a végére a Knicks-fanokkal együtt szívből utálják. 38 ponttal, egy elképesztő második félidővel és egyben “statement game”-mel jelentkezett be, hogy senki se felejthesse el, ő bizony szupersztár, és ott lesz a PO-ban idén is! Nagyon távoli triplákkal, sebészien kimért könnycsepp dobásokkal, valamint a végén egy flegma “shimmy shake”-kel sokkolta a Cavst és szurkolóit, akik ezt nem fogják egyhamar elfelejteni. Capela viszont kiesett sérülés miatt, miután Mobley a lábára esett egy kérdéses szitunál.

Capela sérülése

Capela elvesztése fájó veszteség lehet az Atlantának. Várjuk a fejleményeket, hogy mikor térhet vissza. Hunter most nem tudott annyit hozzátenni, mint legutóbb a Charlotte ellen, de Bogi, ha csak fele annyit is dobott, mint Young, ezzel a 19 ponttal is sokat tett a sikerért mint a második legeredményesebb Hawk.

A meccs összefoglalója

New Orleans Pelicans – LA Clippers

Nem nézett ki jól a szénája az LA Clippersnek, miután kiderült, hogy Paul George pozitív COVID-tesztet produkált, így biztossá vált, hogy ki kell hagynia a mérkőzést a New Orleans ellen. Az első mérkőzésen remekül játszó McCollum nagy lendületben várta a találkozót, azonban végül Brandon Ingram nyújtott kiemelkedőt. Ezzel az NO most már sokadik alkalommal bizonyította, hogy bizony Zion Williamson nélkül is komoly tényezőt képeznek, nem lehet őket félvállról venni.

Ivica Zubac kemény betörésével indult a mérkőzés, míg a másik oldalon először Ingram válaszolt egy szép középtávolival, majd McCollum is beköszönt egy hasonlóan szép megmozdulással. Rögtön az elején érezni lehetett, hogy óriási nyomás nehezedik a játékosok vállaira, és igazi keményvonalas összecsapásra van kilátás. És a rajongóknak nem is volt okuk a csalódásra, ugyanis bár az LA Clippers Jackson és Morris Sr. vezetésével kényelmes 10 pontos előnnyel várhatta a negyedik negyedet, igazi thrillert hozott az utolsó felvonás.

Szoros végjátékban az NO idegei bírták jobban

Kicsit több mint 2 perccel a vége előtt alig 4 pont választotta el a két csapatot egymástól. A New Orleans 98-94-re vezetett, és úgy tűnt, ez a hajó elúszott az LA-nek. A padról beszálló Trey Murphy III ugyanis elvállalt egy 3-ast, és nem is hibázott. Az eredmény ekkor 101-94-re módosult az NO javára. Az izgalmak azonban még nem értek véget, mert rögtön jött a válasz a másik oldalon. Norman Powell maradt üresen az LA remek csapatmozgásának köszönhetően, és a kritikus pillanatokban ő sem hibázta el a 3-ast: a különbség ismét 4 pontra zsugorodott.

Kevesebb mint 1,5 perccel a vége előtt ismét Murphy próbálkozott, a festékből azonban már ment neki olyan jól, mint kívülről. Jöhetett a Clippers, és Robert Covington a másik oldalon megbosszulta a kihagyott helyzetet. Az NO ezen a ponton mindössze 2 ponttal vezetett, ám a következő támadás során az LA egy teljesen felesleges szituációban faultolt. Jones állt oda a büntetővonalhoz, és mind a kettőt magabiztosan beverte.

A büntetők döntöttek

A következő két támadás során mindkét oldalon kimaradt egy-egy 3-as. 36 másodperccel a vége előtt 4 pontos hátrányból az LA jött előre, és Reggie Jackson kapott büntetőt, de az egyiket elhibázta: az állás 103-100. Az NO majdnem elveszítette a labdát, aztán jött egy taktikai fault. Nance Jr. állt oda a vonalhoz, és némi iróniával az extázis fokozása végett kihagyta mindkét kísérletét. Hihetetlen, de a másik oldalon Powell kapott büntetőt, és ugyanúgy hibázott, igaz csak egyet. Beszédes statisztika, hogy mindkét csapat pocsékül teljesített a vonalról. A Los Angeles Clippers 34 büntetőjéből alig 22 tudott értékesíteni, de az NO még ennél is rosszabb statisztikát tudott felmutatni. 13/25-ös mutatóval végeztek, így bátran ki lehet jelenteni, hogy az idegek csatája volt ez, amiben egyik fél sem teljesített jól. A mérkőzés végén aztán jött a kegyelemdöfés Zubac részéről, aki a meccs első kosara után az utolsót is megszerezte.

Ezzel tehát kialakult a playoff teljes mezőnye. A New Orleans Pelicans csapatára a Phoenix Suns vár, míg az Atlanta Hawks a Miami Heat ellen bizonyíthat.

Ha nem akarsz lemaradni egyetlen hírről sem, kövess be minket a Facebook-oldalunkon!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

morant
Hatalmas mérkőzést hozott a Minny - Memphis párharc ismét, otthon nyertek Moranték elképesztően szoros végjátékban!
GSW nyert lepattano.hu
Jokic elképesztő formában játszott, de ez sem volt elég a Poole vezette GSW ellen (videó)
Két meccs után: GSW dominancia, 1-1 a Memphis-Minnesota! Melyik két csapat találkozhat a konferencia elődöntőben?
Bulls - Bucks - lepttano.hu
DeRozan ismét MVP-formában játszott, Giannisék bánták, 1-1 a párharc állása! Portis és Middleton is kiállni kényszerült sérülés miatt
Tatumék nyertek - lepattano.hu
Durant gyengén játszott, Irvinget durván kifütyülték, Tatum pedig szépen osztogatta a labdát
Irvinget megbüntették lepattano.hu
Kyrie Irvinget megbüntették, ennyit ér egy bemutatás a Celtics-fanoknak
Kikapott a Suns - lepattano.hu
Dupla bukó a Suns oldaláról, D-Book parádézott, majd lesérült!
Morant
Vissza tud-e vágni a Grizzlies, vagy lehet, hogy a Wolves mégsem előre ivott a medve bőrére?
Curry visszatért lepattano.hu
Sima meccsen nyert a 76ers, a Mavs visszavágott a Utah-nak, Curry a padról beszállva 34-et szórt
Irving bemutat - lepattano.hu
Irving: Ha azt kiabálják, hogy 'b*szódj meg', akkor ezt kapják vissza

Hirdetés