Irving bemutat - lepattano.hu

Igazi kemény összecsapásra lehetett számítani a Brooklyn Nets – Boston Celtics párosításban és a rajongóknak nem kellett csalódniuk. Jayson Tatum az utolsó másodpercben fordította meg az eredményt, de más, kevésbé a sporthoz köthető események miatt is emlékezetes marad a mérkőzés. Kyrie Irving egy ponton nem bírta tovább a szurkolók bekiabálását, és a középső ujjával üzent a tömegnek.

A tavalyi felállás megfordítva

A Boston Celtics a 2. helyen zárta az alapszakaszt, és a play-in tornájából az első mérkőzésen továbbjutó Brooklyn Nets csapatát kapták a rájátszásban. Tavaly ugyanez volt a felállás, csak éppen fordítva, hiszen a Boston jutott be a play in-ből, míg a KD-Irving-Harden trióval felálló Nets végzett másodikként. Akkor a nagy hármast soraiban tudó sztárcsapat 4-0-ás mérleggel könnyedén átlépte riválisát, ám most Jayson Tatum csapata láthatóan komoly kihívást jelent Steve Nash alakulatának.

Kiegyenlített párharcok, kemény, fizikális játék, sok eladott labda – talán így lehetne jellemezni a küzdelmet. Az utolsó másodpercekben a Nets egypontos előny birtokában támadhatott, de a Celtics remek védekezéssel kiszorította Durantot, aki elhibázta a dobását. Ezután alig 11 másodperce maradt Jayson Tatumnak, aki több ide-oda passz után megkapta a labdát, és a játék végét jelentő sípszó előtt lefordult Irvingről, és bevágta a kétpontost.

Irving nem szereti a Celtics-fanokat, és ők sem szeretik Irvinget

Van azonban néhány másik sokat emlegetett jelenet is a mérkőzésről. Irving, aki korábban a Celtics játékosa volt, finoman szólva sem szívesen látott vendég Bostonban. Hangos bekiabálásokkal és heves mutogatással fogadják, valahányszor csak megjelenik, de az ausztrál-amerikait sem kell félteni. Emlékezetes pillanat volt tavaly, amikor a Nets sztárja a győztes meccsük után nemes egyszerűséggel megtaposta a hazai csapat lógóját a közönség szeme láttára.

Irving a középső ujjával üzent a szurkolóknak

Ezúttal a szurkolók keményen kifejezték nemtetszésüket, és folyamatos bekiabálásokkal igyekezték megzavarni Kyrie Irvinget, aki a várakozásoknak megfelelően nem hagyta szó nélkül a bostoni szurkolók megnyilvánulásait. Először a középső ujját mutogatta nekik, majd egyre hevesebben kiabált ki a nézőtérre egy-egy sikeres dobása után. Sokan azzal vádolják az ausztrál-amerikai sztárt, hogy nem viselkedett profi játékoshoz méltón. Irving erre azt mondta a meccset követő sajtótájékoztatón, hogy van egy határ, amit nem léphetnek át a rajongók.

„Ugyanazzal az energiával fogom őket várni, mint amivel ők fogadnak engem. És ez persze nem minden rajongóra vonatkozik. Nem akarok minden bostoni szurkolót megtámadni, de amikor az emberek elkezdik kiabálni, hogy ‘p*na’ vagy ‘ku**a’, meg azt, hogy ‘b*szodj meg’ és minden ilyesmit, akkor versenyző alkatként csak ennyit lehet elviselni.”

„Mi vagyunk azok, akiktől elvárják, hogy engedelmesek legyünk, alázatosan viselkedjünk, illetve alázatosan közelítsünk. Nah, b*zd meg! Ez a rájátszás” – zárta le a gondolatait Irving, aki tehát nem hajlandó változtatni a hozzáállásán. Minden bizonnyal tehát parázs jelentek várhatóak a következő meccseken.

A Nets-Celtics következő mérkőzésére magyar idő szerint 21-én hajnalban kerül sor.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

morant
Hatalmas mérkőzést hozott a Minny - Memphis párharc ismét, otthon nyertek Moranték elképesztően szoros végjátékban!
GSW nyert lepattano.hu
Jokic elképesztő formában játszott, de ez sem volt elég a Poole vezette GSW ellen (videó)
Két meccs után: GSW dominancia, 1-1 a Memphis-Minnesota! Melyik két csapat találkozhat a konferencia elődöntőben?
Bulls - Bucks - lepttano.hu
DeRozan ismét MVP-formában játszott, Giannisék bánták, 1-1 a párharc állása! Portis és Middleton is kiállni kényszerült sérülés miatt
Tatumék nyertek - lepattano.hu
Durant gyengén játszott, Irvinget durván kifütyülték, Tatum pedig szépen osztogatta a labdát
Irvinget megbüntették lepattano.hu
Kyrie Irvinget megbüntették, ennyit ér egy bemutatás a Celtics-fanoknak
Kikapott a Suns - lepattano.hu
Dupla bukó a Suns oldaláról, D-Book parádézott, majd lesérült!
Morant
Vissza tud-e vágni a Grizzlies, vagy lehet, hogy a Wolves mégsem előre ivott a medve bőrére?
Curry visszatért lepattano.hu
Sima meccsen nyert a 76ers, a Mavs visszavágott a Utah-nak, Curry a padról beszállva 34-et szórt
Harden Maxey lepattano.hu
Steph Curry visszatért, Maxey varázsolt, a Dallas kikapott Doncic nélkül

Hirdetés