Morant

Emlékezetes kis ünneplést produkáltak a Minnesota játékosai, miután a Clipperst verve biztos helyet harcoltak ki maguknak az Észak-Amerikai Profi Kosárlabda Liga, vagyis az NBA rájátszásában. Sokan túlzónak érezték a bódulatot, de az első meccsen bebizonyították, hogy bizony van keresnivalójuk az alapszakaszt 2. helyen záró és magát közönségkedvencé kinövő Memphis ellen.

Milyen mérkőzések várnak ránk ma éjjel?

Az alcím kicsit általános, szóval pontosítsunk, az NBA playoff meccseiről van szó természetesen, melyből három érkezik:

01:30: Atlanta Hawks – Miami Heat (keleti főcsoport)
02:30: Minnesota Timberwolves – Memphis Grizzlies (nyugati főcsoport)
04:00: New Orleans Pelicans – Phoenix Suns (nyugati főcsoport)

Atlanta Hawks – Miami Heat

A párharc most ér a második felvonásához, melyet így még mindig a Heat csarnokában, az FTX Arena-ban rendeznek meg. A szezon előtt nem feltétlenül gondoltuk volna, hogy ez a párharc az első és a nyolcadik ütközeteként valósul meg, ha az első körre apellálunk. Inkább a 3-6 vagy 4-5-re lehetett gondolni. A Heat a várakozásokhoz képest is felültejesített és elbírták a hiányzókat a mély csapattal. Az Atlanta pedig szemre előrébb kívánkozott, itt is jól használható játékosok sora gyűlt össze, ígéretes fiatal mag. Young talán az egyik legnagyobb egyszemélyes támadópotenciállal bíró játékos jelenleg (persze hasonlóan nagy lyuk hátramenetben). Collins sokoldalú stretch four, Capelának véges a repertoárja, de egy kiváló center. Bogdanovic képzett, jó scorer és kontribútor és még ott van Hunter, Huerter és Okongwu is, mind nagyon ígéretes játékos.

A Heatnél ennél már bizonyítottabb brigád állt össze, Butler és Lowry vezéregyéniségek, Herro tör felfelé, kiváló alapszakaszt zárt, Adebayo kezd a peakjére érni, Duncan Robinson stabilan tudja, amiért tartják, Oladipo pedig ha már csak néha halványan tudja régi önmagát idézni már megérte.

Lehet ebből egy jó meccs, de persze nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy ennek a szezonnak az olvasatában azért toronymagasan a Heat az esélyes. Akár már jövőre fordulhat a kocka azonban! Capela az egyedüli nagyobb hiányzó, pénteken fogják megvizsgálni az állapotát, illetve Bogi bokája is vacakol még, eldől a feldobás előtt, hogy pályára tud-e lépni.

Minnesota Timberwolves – Memphis Grizzlies

Miközben a fenti bejegyzés tanúsága szerint Twitteren azért megy nagy kampány, hogy Ja Morant ne csak a meccsek közben mutassa meg, hogy mit tud kihozni az emberfeletti emelkedéséből, addig valószínűleg ő maga most elégedett lenne azzal is, ha egy centit nem ugrana az éjjeli meccsen, de nyernének.

Nagy volt a mellény, csak egy szakadva röhögős fejjel reagált arra, hogy a Minni kihívta őket a hóra, de az első meccsen aztán forró is lett a kása azonnal. Kiderült egyébként, hogy a faterja Usher (de legalábbis minimum az ikertesója), aki váltott pár szót KAT édesapjával a negyedik negyedben, valószínűleg az öregeik is kíváncsian várják, hogy ma mi lesz a forgatókönyv. Persze ez csak egy meccs, de az biztos, hogy ilyen offenzívával leírni nem lehet a Wolves-t.

Nyilván a Grizzliest sem, de talán jobban örül nekik a Wolves csapata, mintha most épp a Phoenix-szel vagy a GSW-vel kellene összecsapniuk. Sérülések egyik gárdát sem sújtják, így teljes fegyverzetben egymásnak feszülve mutathatják meg, hogy ki akar a következő körben inkább szembenézni a Warriors-szal (bocsi Joker).

New Orleans Pelicans – Phoenix Suns

Vajon D-Book az éjszaka folyamán is ilyen elégedetten fog csüngeni a gyűrűn? Esélyes! Egyáltalán nem rossz ez a Pelicans, nem ott van a hiba, hanem a Suns OP (overpowered) mivoltában keresendő inkább. Booker már messze nem az a fiatal, megzabolázhatatlan tehetség, aki volt. Még mindig nagyon fiatal, de benőtt a feje lágya CP3 mellett és mi sem mutatja jobban, hogy mennyire nagy érték ő, mintsem hogy a TOP 10 játékos között találjuk az elmúlt éveket figyelembe véve a playoff-ban a 30+ pontos meccseket figyelembe véve.

Valószínűleg sem neki, sem Aytonnak, sem Paul-nak nem a hátralevő 3-4 meccs alatt kell majd megszakadnia az idei rájátszás során. Ez a veszély inkább Mikal Bridges-t fenyegeti, aki nagyon jó védő, de mind McCollum-ban, mind Ingramben emberére talált. Na jó, azért Valanciunas is okozni fog pár kellemetlen pillanatot DeAndre barátunknak, de ez jár a profi sportolói karrierrel 🙂

Nem itt várhatóak a legnagyobb izgalmak és főleg nem ezen a hazai meccsen, ezt a Suns győzelméért kínált 1,18-as odds is jól mutatja, pláne a Pels 5 feletti szorzója. Talán majd inkébb New Orleans-ban!

Most éjjel egyébként a Sport televízió nem közvetíti egyik mérkőzést sem, de csütörtökről péntekre virradó éjjel 01:30-tól a Memphis – Minnesota 3. mérkőzését igen.

Tartsatok velünk továbbra is, kövessetek minket a lepattano.hu Facebook oldalán is, hogy értesüljetek a friss és ropogós sztorikról a kosárlabda világából. Pattanjatok fel velünk a lepattano bandwagonjára!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

morant
Hatalmas mérkőzést hozott a Minny - Memphis párharc ismét, otthon nyertek Moranték elképesztően szoros végjátékban!
GSW nyert lepattano.hu
Jokic elképesztő formában játszott, de ez sem volt elég a Poole vezette GSW ellen (videó)
Két meccs után: GSW dominancia, 1-1 a Memphis-Minnesota! Melyik két csapat találkozhat a konferencia elődöntőben?
Bulls - Bucks - lepttano.hu
DeRozan ismét MVP-formában játszott, Giannisék bánták, 1-1 a párharc állása! Portis és Middleton is kiállni kényszerült sérülés miatt
Tatumék nyertek - lepattano.hu
Durant gyengén játszott, Irvinget durván kifütyülték, Tatum pedig szépen osztogatta a labdát
Irvinget megbüntették lepattano.hu
Kyrie Irvinget megbüntették, ennyit ér egy bemutatás a Celtics-fanoknak
Kikapott a Suns - lepattano.hu
Dupla bukó a Suns oldaláról, D-Book parádézott, majd lesérült!
Curry visszatért lepattano.hu
Sima meccsen nyert a 76ers, a Mavs visszavágott a Utah-nak, Curry a padról beszállva 34-et szórt
Irving bemutat - lepattano.hu
Irving: Ha azt kiabálják, hogy 'b*szódj meg', akkor ezt kapják vissza
Harden Maxey lepattano.hu
Steph Curry visszatért, Maxey varázsolt, a Dallas kikapott Doncic nélkül

Hirdetés