Tatumék nyertek - lepattano.hu

A Brooklyn Nets ismét Bostonba látogatott, és az első meccsen történt dudaszós Tatum-kosár után arra lehetett számítani, hogy ismét egy igazi thriller várja a rajongókat. Továbbá Kyrie Irving és a Celtics-fanok nem épp rózsás viszonya is arra engedett következtetni, hogy valami extrém hangulatbombára lehet számítani a TD Gardenben. És habár ezúttal a kiélezett végjáték elmaradt, a kemény, fordulatos mérkőzés emlékezetessé tette a párharcot.

Bruce Brown először egy triplával, majd két büntetővel és egy középtávolival is beköszönt, így a Nets rögtön 7-0-ra „elszaladt” a riválisától. Kyrie Irving pedig talán minden eddiginél komolyabb füttykoncerttel találta szembe magát, mikor a kezébe került a labda. Brown aztán tovább növelte a Nets előnyét, miután Duranttal szépen összejátszottak. 9-0, 9 pont Browntól – bizonyára ilyen kezdésre számítottak a Brooklyn-fanok. A Boston kezdett éledezni, és szép bejátszásokkal jöttek vissza a meccsbe, míg a másik oldalon Durant és Irving is betalált. Brown újabb 3-assal vétette magát észre, ezzel már alig 6 perc elteltével 12 pontnál járt az amerikai, ami igazán extrának számít.

A lepattanókban ment nagyot a Nets

A második negyedben Jayson Tatum kihasználta, hogy Duranték kiváltságos figyelemmel követik minden mozdulatát. Mikor duplán fogták, szépen kijátszotta a labdát a vonalon kívülre, és vagy onnan bevágták, vagy szép elmozgásokkal megtalálták az üres embert a palánk alatt. Később Browntól láthattunk egy szép zsákolást, amivel a saját teljesítményét illetően feltette az i-re a pontot. A meccs ezen szakaszában a lepattanókkal szenvedett a Boston, 15-7-el a Nets ezt az előnyét fontos pontokra tudta váltani. A különbség állandósulni látszott, kicsit több mint 10 ponttal vezettek Duranték.

A harmadik negyedben aztán fordult a kocka, a Boston kívülről és a palánk alatt is dominálni tudott. Jaylen Brown több labdaszerzéssel járult hozzá ahhoz, hogy az olló folyamatosan bezáruljon. Tatum is többször remek megmozdulással vétette magát észre. Általában betört, de ahelyett, hogy kosárra dobta volna a labdát, okosan kijátszotta az üresen álló társaknak. 3 perccel a harmadik negyed vége előtt 79-79-re álltak a csapatok, de a lélektani előny egyértelműen Tatuméknál volt. 1-1-ben szinte megállíthatatlanok voltak, hiába vannak gyors játékosok a Netsnél Irving, Brown és Mills révén személyében, valahogy nem tudták lekövetni a Boston labdajáratását.

Elfogyott Durant, a Boston brutálisat ment a 4. negyedben

A negyedik negyedben 5 pontos hátrányból kezdett a Celtics, majd 5 perc elteltével már ők mentek kettővel. Jaylen Brown szép betöréssel szerzett pontot, míg Tatum ezúttal Pritchardot találta meg. A Nets láthatóan szétesett, amit mi sem mutat jobban, hogy Tatum a következő támadásnál blokkolta Durantot, igaz, a labda végül visszakerült Irvinghez. A Celtics burtális tempót diktált, szinte mindenhonnan betaláltak, míg a másik oldalon akadozott a Durant-Irving gépezet. Két perccel a vége előtt már érezni lehetett, hogy a 12 pontos előny behozhatatlan a Nets számára. Ebben a negyedben ekkor 17 mezőnykísérletéből mindössze 3 alkalommal volt eredményes a Brooklyn, míg a Boston 8/13-as mutatóval állt. 6 pont az egyik csapatnál, 23 a másiknál. Talán a hazai pálya előnye adott lendületet Tatuméknak, mindenesetre Duranték teljesen leblokkoltak.

A statisztikákat megnézve a lepattanókat tekintve nagyot fejlődött a Boston a második félidőre. 36-36-al végzett a két csapat, míg az elején majdnem dupla annyit szedtek le Drummondék. Beszédes mutató, hogy az első meccsen a magához képes gyengébben játszó Durant most is csak 23,5 százalékos mezőnymutatóval végzett, 17 kísérletében mindössze 4 alkalommal talált be. Igaz, dobhatott 20 büntetőt, 18 alkalommal pedig pontot is szerzett belőlük. Irving szintén – talán a fütyülésnek köszönhetően – gyengébben játszott: 10 pontig és 8 lepattanóig jutott. A Bostonnál a számok alapján jól működött a csapatkémia, hiszen hat játékosuk is 12 pont fölött végzett, de senki sem szerzett több pontot 22-nél (ez Jaylen Brown nevéhez köthető). Jayson Tatum 10 gólpaszt osztott ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

morant
Hatalmas mérkőzést hozott a Minny - Memphis párharc ismét, otthon nyertek Moranték elképesztően szoros végjátékban!
GSW nyert lepattano.hu
Jokic elképesztő formában játszott, de ez sem volt elég a Poole vezette GSW ellen (videó)
Két meccs után: GSW dominancia, 1-1 a Memphis-Minnesota! Melyik két csapat találkozhat a konferencia elődöntőben?
Bulls - Bucks - lepttano.hu
DeRozan ismét MVP-formában játszott, Giannisék bánták, 1-1 a párharc állása! Portis és Middleton is kiállni kényszerült sérülés miatt
Irvinget megbüntették lepattano.hu
Kyrie Irvinget megbüntették, ennyit ér egy bemutatás a Celtics-fanoknak
Kikapott a Suns - lepattano.hu
Dupla bukó a Suns oldaláról, D-Book parádézott, majd lesérült!
Morant
Vissza tud-e vágni a Grizzlies, vagy lehet, hogy a Wolves mégsem előre ivott a medve bőrére?
Curry visszatért lepattano.hu
Sima meccsen nyert a 76ers, a Mavs visszavágott a Utah-nak, Curry a padról beszállva 34-et szórt
Irving bemutat - lepattano.hu
Irving: Ha azt kiabálják, hogy 'b*szódj meg', akkor ezt kapják vissza
Harden Maxey lepattano.hu
Steph Curry visszatért, Maxey varázsolt, a Dallas kikapott Doncic nélkül

Hirdetés